Om Vesterskovsløbet

Vesterskovsløbet er et løb for alle, her er distancer som kan motivere de fleste. Her er børneløb for de små, som vil prøve kræfter med 1/20 maraton. De mange børneløbere, som passere målstregen i et kæmpestort smil og med stoltheden lysende ud af dem. De lidt ældre børn, de voksne løber 5,6 km løb. Der er 10 km og halvmaraton for de løbere, som gerne vil have mere udfordring. Der er også mulighed for at deltage i en 5 km gårute.

HISTORISK TILBAGEBLIK

Tilbage i 1978 der nogle medlemmer af Haderslev Idræts-Forening, der syntes det kunne være sjovt at afholde et løb i Vesterskoven lige udenfor Haderslev by.

Dette blev starten på Vesterskovsløbet. Det første år deltog 180 løbere på en 7,2 km lang rute. I 1982 blev der lavet 2 ruter en 5 km og knap 10 km rute. I 1987 blev den nuværende 5,6 km rute etableret-På dette tidspunkt var deltagerantallet steget til over 700 løbere.

I 1991 blev løbet udvidet med  halvmaratondistancen, som første år tiltrak 113 deltagere.  Vesterskovsløbet er vokset, således at der er langt over 1000 deltagere, som hvert år Kr. Himmelfartsdag nyder fællesskabet og løber en tur i Vesterskoven.

Løbet er siden blevet udvidet med børneløb 1/20 maraton og en 5 km gådistance

I 2018 havde løbet 40 års jubilæum. Dette blev fejret med gratis kage til løberne.

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.